SKIDOR

OK Skogshjortarnas skidverksamhet
Längdskidåkning är en av OK Skogshjortarnas basverksamheter. Vi har ett 90-tal deltagare på Vasaloppet varje år och arrangerar årligen ett skidläger i början av januari. Träning på hemmaplan bedrivs under försäsongen i form av rullskidåkning och stavgång. Vid snö är det i första hand Alingsås golfbanas spår som används samt, mer sällan, spåren runt Hjortgården. Ambitionen med Hjortgårdens spår är dock att spåra snarast då underlaget tillåter.


Kontaktperson: Kjell Einarsson, tel. 0705-29 09 35
e-post: kjell.einarsson@gmail.com
 

Våra skidspår
Spåren dras helt ideellt av några skidintresserade medlemmar i OK Skogshjortarna. Vi försöker att packa snön och dra spår efter bästa förmåga. Vid sidan av spåren drar vi antingen in snön mot spåren med snösammlare, eller plogar bort överskottssnö så att det skall vara lätt att gå eller springa på motionsspåren vid sidan om skidspåren. Oftast, och om möjligt, drar vi spåren på kvällar så att spåren skall få frysa ihop och bli hårda under natten. Om spåren blir väldigt hårda och isiga, och det ej kommer nysnö, så har vi inte resurser att fräsa upp och dra om spåren. Vi har ingen speciell prioritering av i vilken ordning spåren skall dras - det beror bl a på snöförhållanden och spårens skick. Det tar oss ca 6 timmar att dra alla spåren på Hjortgården och Hjälmareds golfbana om allt går bra. Slutligen vill vi poängtera att nyttjandet av spåren sker helt på den nyttjandes egen risk. Vi tar inget ansvar för sönderkörda eller saboterade spår eller nedfallna/böjda träd över spåren. Självfallet rättar vi dock till sådana missförhållanden när vi spårar.

Så  här anmäler du dig till skidtävlingar

Svenska Skidförbundet har nu utvecklat ett nytt webbaserat tävlingsadministrativt system på IdrottOnline kallat TA-systemet.
TA-systemet består av en publik del och en administrativ del. Du som tävlande berörs endast av den publika delen som innehåller tävlingskalender, evenemangsinformation, tävlingsanmälan, anmälningslistor och resultatlistor.

GÖR SÅ HÄR:
Öppna länken http://ta.skidor.com/EventCalendar.aspx?orgid=3120 genom att klicka på den här.

Du kommer då till Svenska Skidförbundets tävlingskalender med alla dicipliners olika tävlingar. Längst upp till vänster ser du den egna klubbens namn; OK Skogshjortarna.
Du anmäler dig genom att klicka på namnet på den tävling du vill anmäla dig till i kolumnen "Evenemang". OBS! För att anmälan skall vara möjlig skall det stå "Anmälan öppen" längst till höger i kolumnen "Status".
När du klickat på tävlingens namn öppnas en ny sida "Evenemang" där den aktuella tävlingen beskrivs mera i detalj. Ungefär mitt på sidan finns en "knapp" märkt  "Till anmälan". Klicka på den varvid sidan "Anmälan" öppnas. I vänstra sidan på den sidan finns en lista med klubbens medlemmar i alfabetisk ordning efter efternamnen (i rutan gren ska det stå Alla för att namnen ska synas). Klicka på ditt namn som därvid blåmarkeras och därefter på "Anmäl mig / Ändra anmälan" nederst på sidan.
OBS! Finns du inte med så har klubben inte tillgång till ditt fullständiga personnummer, vilket är nödvändigt för att kunna få med dig i systemet. Var då snäll och kontakta klubbens kassör Suzy Larsson, suzy.larsson@gmail.com Hon administrerar medlemsregistret och lägger då in dig på listan.
När du klickat på "Anmäl mig / Ändra anmälan" så öppnar sig en sida med uppgifter om dig där du bl a skall välja "Klass / Diciplin" och slutligen klicka på "Spara anmälan"
Om du senare av någon anledning vill ta tillbaka anmälan är detta möjligt fram till anmälningstidens utgång genom att göra på samma sätt men klicka på avanmälan.

På följande länk finner du också instruktioner om hur du anmäler dig http://www.skidor.com/ImageVault/Images/id_1775/ImageVaultHandler.aspx


                                              

_______________________________________________________________________________________

AKTUELLT:  
Skidläger tors 5:e  - sön 8:e januari 2017 i Orsa Grönklitt
Anmälningsläget 2016-10-31 kl. 18:30 : Nu är det bara en ledig plats kvar, så när vi fyllt de 54 platserna är det reservlistan som gäller. Glöm inte att betala in avgiften enligt nedan.

(fredag 6/1 är det Trettondag jul då de flesta har ledigt från jobbet)

För vinterns skidläger har vi efter två år på Långberget åter valt att åka tillbaka till Orsa Grönklitt där vi varit under många år.

 

Vi har bokat 9 st. 6-bäddsstugor i Centrumbyn.  Stugorna ligger nära längdspåren och vi bokar gemensamt tre frukostar (fredag, lördag, söndag) och två middagar (fredag, lördag) i den närbelägna restaurangen.

Vårgårdabuss med Svante Larsson bakom ratten avgår från järnvägsstationen på torsdag morgon.

Matstopp för lunch planeras efter halva resan och middag/kvällsmat ordnas på egen hand efter att vi packat in oss i stugorna och provat spåren.

Efter tidig frukost på söndag brukar de som vill hinna med ett sista träningspass innan stugorna skall vara städade och avlämnade kl. 11.  Halvvägs hem gör vi ett längre matstopp.

 

Kostnaden för bussresa, del i 6-bäddsstuga och mat i Grönklitt enligt ovan är för vuxna 2 000 kr.

Klubben sponsrar unga medlemmar så barn tom 12 år betalar 1 000 kr, 13-16 år betalar 1 200 kr och juniorer 17-20 år betalar 1 500 kr.

Kostnad för spårkort tillkommer (vuxen 4 dagar 350 kr, barn -15 år 150 kr)
Sänglinne ingår inte utan skall tas med av var och en.

 

Det finns möjlighet att avstå gemensam mat i värdshuset. Kostnaden dras då från priset.

(två middagar vuxna över 12 år 270 kr, barn 210 kr, tre frukostar vuxna 306 kr, barn 216 kr)

 

Gör snarast din bindande anmälan, antingen under ”Interna Arrangemang ” på klubbens hemsida (krävs inloggning) eller på mail till kjell.einarsson@gmail.com  Ange namn, telefonnummer, mailadress och om du vill avstå gemensam mat.

Medlemmar i Skogshjortarna har såklart företräde, men finns det platser över erbjuds de till andra.

 

Betalning snarast (dock senast 31 oktober till OK Skogshjortarna bankgiro 5643-5282.

Märk inbetalningen med namn + skidläger.

 

Frågor besvaras av Kjell Einarsson, på mail enligt ovan eller tel. 0705-29 09 35

Länk till anläggningens hemsida: http://www.orsagronklitt.se/

***********************************************************************************
Anmälan till de olika Vasaloppen 2017
Den som vill åka något av vasaloppen d v s Vasaloppet, Tjejvasan, Öppet spår, Kortvasan eller Skejtvasan gör själv anmälan. Anmäl dig på Vasaloppets hemsida www.vasaloppet.se  Glöm inte att ange klubbnamnet; OK Skogshjortarna! 

# # #

VASALOPPET 2017

Skogshjortarna  har som vanligt bokat 15 logiplatser på Horrmundsgården tillsammans med OK Kullingshof för Vasaloppet. Är man intresserad av den gemensamma bussresan fredag till söndag så vill jag ha Er anmälan SNARAST till martin.ivarsson(a)yahoo.se . Först till kvarn gäller.

Kostnad för boende och mat kommer ligga på runt 1250:- och bussresans kostnad räknas fram på vägen upp beroende på hur många som åker med. Men troligtvis hamnar det på ca 750 kr.
 
Med vänliga hälsningar
Martin Ivarsson
OK Skogshjortarna


                                                                      

                       
                       
                       

                       
                       
                       
 

Vasaloppet:
www.vasaloppet.seKlubbresultat Vasaloppen

2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014


Skriv ut   
Copyright © 1999-2011 OK Skogshjortarna Alingsås | E-post: webmaster@skogshjortarna.com | Url: www.skogshjortarna.com | På denna sidan används cookies.
Samarbetspartners

AlleBike

SM Sport

Sparbanken Alingsås


                
Ullmax

Börjessons Bil